شیوه ساختن شربت زعفران با تخم بالنگو یا ریحان

و البته در گام نخست؛ مواد ساخت!

1- زعفران: آنقدر که دوست دارید!

2- شکر دو لیوان

3- آب سه لیوان

4- گلاب یا آب هل یا عرق نعنا گزینش با شماست (اگر گلاب، یک پنجم لیوان کافی است)

5- تخم ریحان (تخم شربتی) یا تخم بالنگو یا تخم خشخاش  (poppey seed)

روی زعفران یخ بگذارید و رویش را ببندید تا عطرش خارج نشود، ناگفته پیداست که بهتر است پودر شده باشد. برخی زعفران دم کرده ترجیح میدهند که عطری مجلسی تر دارد ولی بیرون کشیدن رنگ و عطر زعفران با یخ شاداب ترش میکند، به علاوه که بعدا این محلول به محلول آب شیرین اضافه میشود. 
 تخم ریحان یا بالنگو یا تخم خشخاش رو خوب بشویید. مثل شستن تخم خاکشیر. دو مورد اول به سرعت لایه لزجی دور خود تشکیل میدهند اما تخم خشخاش اینطور نیست گرچه عملش بیشتر است! 
آب و شکر را مخلوط کنید و روی شعله گرم کنید تا نیمی از آب بخار شود، اینجا اگر میخواهید عرق نعنا اضافه کنید وقتش است، اضافه کردن چند برگ نعنای تازه را من پیشنهاد میکنم که اگر خواستید زعفران اضافه کنید طعمها خیلی قاطی نشود و رنگ دلپذیر زعفران را هم داشته باشید. وقتی قوام آمد از روی سرچشمه گرما برش دارید و کمی بعد زعفران را اضافه کنید. نگذارید گرما عطر زعفران را بپراند پس خوب هم بزنیدش. گلاب هم الان وقتش است، اضافه کنید. میتوانید تخم شربتی شسته شده را وقتی شربت خوب سرد شد اضافه کنید. آماده است. تخس کنید و به اندازه لازم آب سرد (به نظرم بدون یخ) اضافه کنید و بنوشید  

/ 0 نظر / 430 بازدید